Tara asta e asa cum e. Si merita sa fie asa!

maxresdefault
N-am scris niciodata chestii care sa plece din revoltele mele personale. La fel, n-am criticat (inca) pe nimeni intr-un mod direct pe aici.

Totusi, azi am reusit sa strang si al 3lea motiv pentru care tara asta e asa cum e si merita sa fie asa!

1. Pentru ca cineva chiar stie sa-si organizeze ziua de nastere. 

Da, vorbesc de Dl Ponta. El ne-a aratat cu nonsalanta, cum se face o zi de nastere. Ne-a arata pe viu ca, daca vrei si poti, nu te limitezi doar la o masa in Fratelli, nu iei doar un separeu intr-un club select.
NU! Iti faci ziua pe cel mai mare stadion din Romania. Pentru ca poate intr-o tara ca a noastra.

2. Pentru ca a-ti dactilografia aventurile eroticoligofrene (am inventat un cuvant) e egal cu a fi scriitor.

Recent, Poponet (Codin Maticiuc) tocmai a lansat o carte. Si jur ca daca o lansa undeva intr-un club cu 3 botoxate nu m-as fi revoltat.
Dar baiatul a avut chiar si un critic literar (Dl. Alex Stefanescu) care chiar si-a facut prezenta la acest eveniment. Au mai fost si alte “celebritati” care au vorbit la eveniment, doar era o lansare de carte. Despre carte mai multe si mai bine au scris cei de la Vice (cred ca-i primul articol pe care l-am citit si cu care sunt foarte de acord).

3. Pentru ca cea mai descarcata aplicatie pentru mobil din Romania arunca bani. 

Aplicatia pentru smartphone “Fara Numar” este cea mai descarcata aplicatie din Romania. Unde mai pui ca, daca esti destul de rapid si arunci cu banii bine, mai si canta o manea frumoasa in surdina (noi pana acum am descoperit 2 piese cu care sa te delectezi).
Nu sunt eu iesit din Filarmonica si nici nu m-am nascut printre clapele unui pian si la o nunta dansez si o batuta si o brasoveanca si o manea (si nici nu imi e rusine de asta).

 

Asa, acum pe cine m-am suparat eu (nici pe mine nu m-ar interesa sa citesc randurile de mai jos, jur!).

Sunt suparat pe tara asta, pe noi si pe indolenta/nepasarea/stupiditatea noastra in a vedea si mai ales a accepta chestiile astea.

Nu sunt suparat pe Dl. Ponta ca a avut puterea si a putut sa-si faca majoratul pe stadion (si nici nu are vreo conotatie politica acest exemplu), cum nu sunt suparat pe un baiat simplu care pur si simplu a scris si el (cum scriu si eu) niste porcarii; apoi a avut si bani sa le publice. Nu ma supara nici manelele sau faptul ca exista o aplicatie cu ele.

Ma supara faptul ca… desi ne agitam ca bauturile carbogazoase facem parte din aceeasi turma de oi chioare si constipate.

Cum sa pui pe raftul unei librarii cartea aia? Daca se da supliment la nu stiu ce revista, atunci e mai ok.
Cum sa lasi tu (oricine/orice institutie) ca un om, fie el si politic, sa-si faca ziua pe cel mai mare stadion al Romaniei?
Cum sa descarci si tu aplicatia (cum am facut-o si noi) si apoi sa o arati tuturor si altii, la randul lor s-o descarce? Si cati oameni au descarcat-o incat sa ajunga pe locul 1? (e retorica, stiu cate descarcari au fost).

Si sa nu mai zica nimeni ca e vina televiziunii ca ne-a tampit sau ca e vina nu stiu cui… NOI am fost la ziua de nastere/vom cumpara cartea si descarcam aplicatia.

PS: Cati dintre voi n-ati cautat chiar acum aplicatia asta?
(sursa foto: aici)