Da’ o carte nu mai purtam si noi?

Ei bine, rar mi-e dat sa vad atatia oameni frumosi la un loc. Si da, am vazut multi oameni.

Revenind, dupa ce ca n-am mai scris ca deh, mai o mobila, mai o usa glisanta, draperii sau altele… mai punem si jobul… ce sa zic, am viata :), acum ma mai si laud singur.

De fapt laud un proiect foarte simpatic realizat de Noemi 0 Book Cover Tee, acum ajuns la capitolul V.

Despre ce e vorba in poveste?
Noemi strange oameni faini (hop si eu printre ei) care dau unui tricou o coperta, sau unei coperti de carte ii inchina un tricou (ambele sunt valabile). Tricourile chiar ies foarte tari si au semnatura fiecaruia, la fel cum au titluri de carti. Asa ca e imposibil sa nu gasesti una care-ti place sau una pe care vrei s-o citesti intr-o seara. Mai multe povesti aicicolaj 1 RESIZED   logo-uri 1 colaj 2 HIRES vs2 resized   logo-uri 2 colaj HIRES resized   logo-uri3Asa, acum despre cartea mea 😀

“Omul care isi confunda sotia cu o palarie”- Oliver Sacks. 
Profesor de neurologie, Oliver Sacks s-a intalnit de-a lungul carierei sale de medic cu o serie de cazuri care prezentau tot felul de particularitati dintre cele mai interesante. Medicul, cu talent de povestitor, a strans aceste cazuri (24 la numar) sunt descrise intr-un mod relaxat si pe intelesul tuturor intre copertile acestei carti.

Ador cartea asta (si altele de genul) pentru ca, desi sunt copy si ar trebui sa-mi placa beletristica, eu ador medicina si relatarile concrete si punctuale. 😀 Asa ca a fost o reala placere sa fiu in cabinetul medicului si sa ma uit cu ochii cat ceapa la un om care nu-si recunoaste sotia, la o doamna care nu stie ce inseamna stanga sau un “pirat moder” care a ramas inchis intr-o alta epoca.

Daca n-ati citit-o v-o recomand, doar daca va place genul :).

Revenind la proiect: Dupa ce mi-am ales cartea, Sasha care este minunat de talentata s-a oferit (sa spunem ca s-a oferit dupa ce am rugat-o) sa-mi traduca aceasta carte intr-o la fel de minunata ilustratie. Cum treaba nu-i buna pana cand nu ies niste portii de ras bune, am facut tandem cu colega mea Dana Tocu. Ca am asteptat-o mult prea mult pe o zi ploioasa nu zic, zic doar ca ne-am ras de ne-am prapadit in timp ce saracul Vali Barbulescu trebuia sa ne mai si faca o poza d-aia buna, de oameni.

poza
(Cu Dana si apoi cu Sasha :D)

Ce a iesit puteti vedea si chiar cumpara de aici. Profitul obtinut din vanzarea tricourilor merge direct catre centrul de adoptii de caini si picisi Iubirrre, un proiect Red Panda.

In concluzie, nu ma supar daca nu va luati tricoul “meu”, dar daca va place unul nu ezitati. Este un proiect frumos care ajuta alte proiecte frumoase :).