Marti in loc de Luni

Domnilor si Doamnelor si Domnisoarelor… bai!!! Gata cu plansul ca e iar luni, incepem munca OMFG, FML,WTF…ETC.

Si ca sa stric eu toata povestea frumoasa, in care toti spunem in cor acelasi lucru, eu chiar m-am bucurat ca ieri a fost luni.
Frumoasa dimineata cu cafea, drum minunat spre munca… da, aer de normalitate si de rutina care imi place.

Daca nu te-am pierdut deja cu prima replica atunci spun asa: eu cred ca, de fapt, nu ne plangem ca-i Luni, putea sa fie si Joi, la fel era…
Cred ca ne plangem de frica de rutina, de normalitatea cotidianului, ala cu dimineata trezit, munca, iesit, dormit.

As face un studiu sa-mi dovedesc daca am dreptate: oamenii singuri prefera lucrurile de rutina, pe cand ceilalti (nesinguri) prefera sa petreaca ziele asa in voia sortii.
Sau poate ca-s eu prea conventional si n-am viata :).

Pana fac studiul asa cred, pentru ca eu unul nu pot sa stau degeaba si mai mult, nu pot sa-mi planific timpul liber. Daca-s liber atunci sunt liber, deci nu fac nimic. Nu pot sa ma organizez asa in mintea mea incat sa incep in fiecare zi cu pofta sa fac diverse lucruri. Si de asta imi trebuie job. Mi-a trebuit scoala, facultatea, masteratul, job 1, job 2, job 3… si tot asa.

Cred ca oamenilor singuri le este mult mai greu sa isi impuna o anumita succesiune de actiuni si ca nah, in 2 te antrenezi altfel “facem curatenie” – macar unul dintre cei doi trebuie sa urle dupa ce, la 3 ore de la decizie, nu se intampla nimic. La mine cine sa urle?!

Sper ca exista totusi si oameni singuri mult mai organizati decat mine, pentru ca daca eu sunt liber si nu suna telefonul, pot sa stau toaaaata ziua in pat (pe canapea) la TV (la seriale pe laptop).

Voi cum ati petrecut frumoasa intoarcere la rutina? Va intreb acum dupa ce au trecut depresiile de genul “de ce n-a tinut mai mult…?”.

(sursa foto: www.proofbranding.com)