Cum sa (nu) te iei pe acte…?

 

Pentru ca anul asta am tot fost la nunti (lucru despre care o sa mai vorbesc), la un pahar de prosecco si o discutie total acida intre oameni singuri, am ajuns la cateva plusuri despre casatorie.

Mai mult, vreo doua chiar ma fac sa ma gandesc serios la asta (cand va fi cazul) pentru ca, pana la urma, comoditatea este si ea o bucurie :).
Deci cum sa te iei cu acte si mai ales de ce, posibile motive pe care sotii nu si le spun niciodata dar pe care toti le recunoastem la unele dintre cuplurile din jurul nostru:

 1. vrei un credit – am spus-o si o spune si banca, daca esti familist convins iei credite mai usor;
 2. sa platim intretinerea impreuna – corect si aici e pe sharing;
 3. pentru ca am ajuns la o varsta – atunci cand ceasul biologic striga MAMAAAA sau cand parintii te tot intreaba de ce nu te faci barbat la casa ta;
 4. pentru ca cineva o sa duca gunoiul – altcineva… nu eu;
 5. pentru ca o sa te astepte cu mancare calda (din partea ei), camasi calcate (tot din partea ei), pentru ca o repare tot prin casa (din partea lui), pentru ca nu-ti place singuratatea

Pentru ca multe…

Probabil ca oamenii gasesc din ce in ce mai multe motive pentru care se “iau cu acte” si cu siguranta mai sunt multe altele despre care ne este rusine sa vorbim. Pana la urma si iubirea asta e tot un joc de circumstante, momente si oameni care se intalnesc atunci cand le este sortit.

Stiu ca suna acid, dar daca lasam la o parte falsa pudoare probabil incepem sa regasim cel putin un motiv, dintre cele de mai sus, in jurul nostru. Bineinteles mai exista si oameni care se iubesc (dar putini, asa ca nu vorbim despre ei).

 

(sursa foto: wedposts.com)

Comments

 1. Dan says:

  Love is all you need dear Paul, spun asta dupa mai bine de 22 ani de la casatorie. Restul sunt detalii.

  1. celibataru says:

   Pai e bine ca mai sunt si cupluri asa :) dar… sunt si altele :)